12 detsember, 2010

Jaa ma elan veel :D

Päris pikk paus blogi kirjutamisega, nojasiis? :D
Nagunii on päris palju asju millest ma pole kirjuanud, sest ei tule korraga meelde kõik. Kui midagi meelde tuleb siis postitan veel ;D Ja ma tõesti tõesti katsun nüüd vähe tihedamini kirjutada :))


Hea on öelda, et saksa keel on hakanud paranema. Saan juba palju rohkem aru mis räägitakse ja oskan juba ise ka üht teist vastu rääkida. Grammatika muidugi on nagu ta on, aga aru saadakse :D Natuke nõme on ainult see, et mind ei viitsita enam parandada kui ma valesti räägin.. Kui ma midagi valesti ütlen siis nad saavad ikka aru ja siis nad ei viitsi öelda, et kuule parem oleks kui sa näiteks nii ütled....
Mingi aeg novembri algul oli YFU sügis kohtumine, või ma ei teagi kuidas seda eestikeeles öelda :D Herbsttreffen ühesõnaga. Seal olid kõik vahetusõpilased kes elavad siin kuskil 150km raadiuses. See toimus väga ilusas kohas, mäe peal oli nagu linn ehitatud. Väga vinge.

Iga vahetusõpilane pidi sinna oma tehtud koogi ka kaasa viima :D Nii oli kutse peal kirjas. Ma tegin siis punase veini kooki. Ema andis mulle retsepti ette ja ma siis vorpisin koogi kokku. Hakkama sain ! :D Ja väga hea tuli, kõik kiitsid :))
See oli ehtne YFU üritus. Pole vahet, oled sa eestis või oled sa saksas.Yfu mängud, joonised, küsimused kõik on SAMA :D Joonistasime ikka tabeleid kus on aeg ja meeleolu, kes Yfuga seotud see teab väga hästi... Ainus asi ma ei tundnud sealt mitte kedagi. Seal oli umbes 20 vahetusõpilast. Mitte ühtki ei tundnud. Enamus olid Hiinast, Jaapanist, Mehhikost, Brasiiliast, Usast ja üks soomest ka. Pidime siis ringis rääkima et mis mu nimi on, kus ma tulen, mis on olnud siiani kõige naljakam moment saksamaal ja mis su lemmik söök siin on jne..

Hiinlased ja jaapanlased ei saand üldse aru mis nad tegema peavad. Nende Saksakeel oli ikka tõsiselt halb.. Mu isa pärast rääkis, et nende hiinlastega ongi mingid probleemid, et nad ei taha õppida keelt. Ja et umbes nende vanemad on sundinud neid siia tulema või midagi sellist. Sain ühe mehhiko poisiga tuttavaks.(Tal oli päris hea saksakeel) Tuli välja, et ta elab samas linnas kus ma koolis käin ning lisaks sellele õpib veel samas koolis kus mina:D (Ma olen rääkinud, et mu koolis on nagu kaks kooli. Üks on gümaasium ja teine on gümnaasium koos erialaga) Mina käin selles mis on koos erialaga, aga tema käib lihtsalt gümnis. Sellepärast me ei teagi üksteist, kuna meil eri aegadel vahetunnid ja meil eri õpetajad ka. Igaljuhul ta andis mulle oma facebooki ja tahtis muga kokku millalgi saada.


Mis siis veel tähtsat? Aa siis oli ju Ööjooks. Millest mulle juba siia tulles saadik räägiti, et see on väga suur üritus. Võtsin siis ka osa. 3,2km jooksust. Üllatus üllatus ma võitsin selle jooksu. Olin ise ka nii üllatunud, et kuidas, aga no näed :D Kui finisisse jõudsin siis komentaator hakkas mu nime ütlema, ütles et Rihard ja siis enam edasi ei osanud midagi öelda, putterdas mingi kreeegimiss või midagi sellist, mulle tegi nii nalja. Pärast olid veel tiimi jooksud. Igas tiimis oli kolm liiget ja siis igaüks pidi 1km jooksma. Ma siis olin ka ühes tiimis. Tiimijooksus nii hästi läind, kuna ma olin mingite pidurite tiimis. Sain auhinnaks kasti õlut ja Diplomi :D


Siis ma olen vahepeal veel kinos käinud, vaatasin seal Paranormal Activiti 2-te. Aga pidin natuke pettuma, esimene oli palju parem.
Oehh, nii palju asju olen teinud, mul ei tule meeldegi. See on see kui regulaarselt blogi ei pea.

Kuskil kaks nädalat tagasi oli üks lahe pidu üle pika aja. Mul ei olnudki alguses nagu plaan sinna minna, kuna kõik mu sõbrad olid sel nädalavahetusel hõivatud. Kes pidi jalka võistlustele, kes venda aitama, kes oli haige jne. Aga mul õde läks sinna koos oma sõpradega. Siis mõtlesin et lähen kaasa nendega. Nendega on küll alati suht igav aga mõtlesin, et parem ikka kui kodus passida.. Siis läksime sinna ja seal kohtasin seda mehhiklast. Ta oli ka seal oma sõpradega. Ma ühinesin kohe nende seltskonnaga. Saksamaal on üsna palju klubides nii, et sisse saab alates 17 vahest isegi 16. Siis lähed sisse ja saad käepaela. Kui oled alaealine saad hõbedase ja kui täisealine siis kuldse. Ning kui kell saab 12, siis kõik kellel on hõbedane käepael saadetakse välja. Sõnaotseses mõttes. Mingi hull kamp turvasi lendab sisse ja hakkavad taskulampidega käsi kontrollima. Ja siis kui alakas oled saadavad su ukseni. Aa muide see mehhiko poiss oli ka alaealine ja pidi minema minema. Aga ma jäin sinna ühtede teistega... Leidsin seal uued sõbrad endale (Peo ajal ju ikka leitakse :D) Mingi neli itaallast. Üli chillid tüübid ! Ühesõnaga lahe oli ;)
Mis siis veel.
Koolis on nagu ikka. Ei midagi uut eriti.. Ainus mis mulle nii harjumatu on, on see et õpilastel ei või siin mingit omaarvamust olla minumeelest. Kui ’petaja midagi ütleb siis nii on ainuõige. Muidugi mitte kõikide õpetajatega, aga no paar õpetajat on küll sellised et anna olla..
Täna saan tugiisikuga kokku üle pika aja.. Tuleb meile külla.
Ilmast ka niipalju, et nädal tagasi sadas lund. Ja maa oli täitsa valge kohe. Umbes kaks päeva ja siis sulas kõik ära kuna päeval on kuskil +6. Ilmselt tulevad rohelised jõulud. Täiiega haige ikka :D
Eile sadas paduvihma näiteks. Mhm, detsembri kuus.

Bisbald

2 kommentaari:

  1. See mulle tundub ka, et õpilastel ei tohi oma arvamust avaldada!
    Mul inglise keeles on väga närviline õpilane, et kui kellegi arvamus tema omast erineb, siis õpilane peab minema klassist välja.. :D

    VastaKustuta